10 Fixes For Common Device Driver Errors

PerfectUpdaterBelieve it or not, Windows XP is still the most-used operating system around, with over 45%* market share, even though it’s been around for 10 years and has been replaced nearly three times.

The older your operating system, the more likely you are to have old, outdated drivers interfering with the performance of your PC, the devices attached to it and added software. Outdated drivers can even affect the latest operating systems. PerfectUpdater provides an all-in-one fix and is compatible with Windows 7, Vista and XP.





You may recognize some of the following common error codes generated by your Device Manager:

1. This device is not configured correctly. (Code 1)

  • Reason: Device drivers are missing or configured incorrectly.
  • Solution: Update your drivers.


2. The driver for this device might be corrupted, or your system may be running low on memory or other resources. (Code 3)

  • Reason: The device driver may be corrupted.
  • Solution: Close some open applications, update your drivers or install additional RAM.

3. This device cannot start. (Code 10)

  • Reason: There is no FailReasonString in the hardware key.
  • Solution: Update your drivers.

4. Reinstall the drivers for this device. (Code 18)

  • Reason: The driver is partially installed or corrupted.
  • Solution: Update your drivers or uninstall and reinstall the driver.

5. The drivers for this device are not installed. (Code 28)

  • Reason: Device drivers are missing.
  • Solution: Update your drivers or install the driver from the manufacturer’s website.





6. This device is not working properly because Windows cannot load the drivers required for this device. (Code 31)

  • Reason: Your operating system cannot load the drivers.
  • Solution: Update your drivers.

7. Windows cannot initialize the device driver for this hardware. (Code 37)

  • Reason: The driver returned a failure when it executed the DriverEntry routine.
  • Solution: Update your drivers or uninstall and reinstall the driver.

8. Windows cannot access this hardware because its service key information in the registry is missing or recorded incorrectly. (Code 40)

  • Reason: The registry’s service subkey information for the driver is invalid.
  • Solution: Update your drivers or uninstall and reinstall the driver.

9. Windows successfully loaded the device driver for this hardware but cannot find the hardware device. (Code 41)

  • Reason: A driver was installed for a non-Plug and Play device and Windows cannot find the device.
  • Solution: Update your drivers or uninstall and reinstall the driver.

10. The software for this device has been blocked from starting because it is known to have problems with Windows. Contact the hardware vendor for a new driver. (Code 48)

  • Reason: Latest version of driver is needed.
  • Solution: Update your drivers.

100% Guaranteed Safe Driver Updates

Did you know PerfectUpdater only uses original manufacturer (OEM) drivers in our driver library? This ensures the drivers you download to your PC are 100% safe and free of viruses. PerfectUpdater’s extensive library of driver updates helps ensure compatibility with your devices, hardware and software. Many of our competitors include 3rd party drivers that can contain viruses and other undesirable malware that risks your system’s security. Be confident in what you’re downloading to your PC with PerfectUpdater’s 100% guarantee of risk-free driver updates.





30-Day Money-Back Guarantee

PerfectUpdater is compatible with Windows XP, Vista and 7.

*NetMarketShare Desktop Top Operating System Share Trend

Comments

  1. will this do the same as your updater and say you must pay for it when you already paid for it!

    • There is a buy link in the email that is sent with “Getting Started” information about the product. If you have already purchased the product you will not receive any more emails asking you to purchase that product.

      Thanks!

  2. wmcarey@ieee.org says:

    PerfectDriver was unable to update two drivers and now loops back to the same outcome whenever started. (I’d rather be asked before PD is added to my start-up programs.)

    • raxcolauren says:

      This may be because PerfectUpdater doesn’t install 3rd party driver updates. It only installs available original manufacturer driver updates. So if there are no guaranteed safe driver updates available, PerfectUpdater does not install the update and it waits until the original manufacturer provides an update. This ensures that no 3rd party malware is install on your PC. I am going to have customer support follow up with you at the email address you listed here. Thank you for your feedback!

  3. Michael Grutza says:

    Aren’t all 5 of your programs doing the same thing, OPTIMIZING except with a different twist.

    • raxcolauren says:

      Yes, they do all optimize performance by providing different functions. Defragmentation for PCs and home server environments, registry cleaning, driver updates, malware protection, all-in-one solutions, etc.

Leave a Reply